4 kārdinošas kūku receptes no ķirbjiem

Autors: Godaģimene.lv, 2018. gada 18. janvāris, 14:59:21
4 kārdinošas kūku receptes no ķirbjiem

Garšīgas kūku receptes vēl no neapēstajiem ķirbjiem, kas iepriecinās gan saldajā pie karstas tējas, gan arī kā lielisks našķis pusdienu pārtraukumā.

SIERA KŪKA AR ĶIRBI 
Sastāvdaļas:
300g ķirbja biezenis
200g cukurs
600g krējumsiers
3 ēd.k. kartupeļu ciete
3 olas
vaniļas cukurs
ingvers
1 tējk. kanēlis
citrona sula
1 paciņa selgas klasiskie cepumi
100g sviests

Gatavošana:
Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, izvāra mīkstu.
Nolej ūdeni un ķirbi sablenderē, atdzesē.
Krējumsieram pievieno olas, vaniļas cukuru, cukuru, pierīvē ingveru, visu rūpīgi samaisa.
Masai pieliek kartupeļu cieti, kanēli un iespiež citronu, beigās pievieno ķirbju masu.
Visu rūpīgi samaisa.
Cepumus sadrupina, tiem pievieno izkausētu sviestu, samaisa.
Cepumu masu klāj cepamajā veidnē, liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 5 minūtēm cepties.
Tad to izņem ārā, atdzesē.
Atdzisušai cepumu masai lej virsū krējumsiera masu, izlīdzina.
Liek sakarsētā cepeškrāsni un cep 180 grādos gatavu.
Pārbaudīt kūkas gatavību var - pakustinot kūkas formu pārbaudīt, vai masa nav vairs šķidra.

ĶIRBJU KĒKSS AR BIEZPIENU
Sastāvdaļas:
200g sarīvēta ķirbja
3 olas
200g cukura
1 ēd.k. medus
2 ēd.k. mannas
1 ēd.k. kartupeļu milti
100g eļļas
2 paciņas biezpiena
milti
kanēlis
1 tējk. sodas

Gatavošana:
Sāc ar olu putošanu - puto ar cukuru, pievienojot mannu, medu un kartupeļu miltus. Visu rūpīgi samaisi.
Masai pievieno biezpienu un rīvēto ķirbi, to izmaisi.
Tad ielej eļļu un pieliec sodu, un miltus.
Miltus liec pēc vajadzības.
Mīklai jāsanāk pabiezai, taču joprojām līstošai.
Gatavo masu lej kēksa formā, pa virsu uzkaisi kanēļa šķipsniņu. Kanēli ar apļveida kustībām iemaisi kēksā.

SALTIE ĶIRBJU MAFINI AR KOKOSRIEKSTU SKAIDIŅĀM
Sastāvdaļas:
500 g ķirbja
3 olas
200 g cukura
1 paciņa biezpiena
3 ēd.k. kokosa pārslu
3 ēd.k. skāba krējuma
1 tējk. sodas
100 g sviesta
vaniļas cukurs
milti pēc vajadzības

Gatavošana:
Sviestu sakuļ ar cukuru un olām, pievieno skābo krējumu, biezpienu un visu samaisa viendabīgā masā.
Ķirbim nogriež mizu, izgriež mīkstumu un to sarīvē uz smalkas rīves.
Masai pievieno kokosa pārslas, sarīvēto ķirbi, vaniļas cukuru un sodu.
Samaisa viendabīgu masu un klāt sijā miltus.
Masai jābūt biezai, to lej mafinu formiņās un pārkaisa ar ķirbju sēkliņām.
Cep 180 grādos gatavus.

20180118150128-39567.jpg

ĶIRBJU KŪKA AR IEBIEZINĀTO PIENU
Sastāvdaļas:
Mīklai
200g miltu
150g atdzesēta sviesta
šķipsniņa sāls
5 ēd.k. piena

Pildījumam:
450g izvārīta, sablenderēta ķirbja masas
4 olas
400g iebiezinātā piena
šķipsniņa sāls
1/2 tējk. kanēļa
1/2 tējk. maltu krustnagliņu
1 ēd.k. kartupeļu miltu


Gatavošana:
No dotajām mīklas sastāvdaļām samīca mīklu, ko saveļ bumbās un liek ledusskapī uz pusstundu atdzesēties.

Pildījuma gatavošana: ķirbju biezenim pievieno olas, iebiezināto pienu, sāli, kanēli, krustnagliņas un kartupeļu miltus.
Masu samaisa.

Atdzesēto mīklu klāj veidnē, izveidojot maliņas.
Virsū lej sagatavoto ķirbju masu.
Kūku cep 180 grādos apmēram vienu stundu.
Sākumā kūkai pārliek foliju, lai neapdeg virsa.
Uz cepšanas beigām foliju noņem.

FOTO: Shutterstock.com