6 lieliskas pankūku receptes

Godaģimene.lv
Godaģimene.lv

Lieliskas, sātīgas un gardas receptes dažādām pankūku receptēm

20190305190409-27983.jpg

Pankūka ar Brī sieru un mellenēm

Iesakam pasniegt ar zaļiem lapu salātiem. Ļoti garšīgi!

Sastāvdaļas:

100g milti

250ml piens

2 olas

sāls, cukurs

Pildījumam:

100g Brī siers (sagriezts šķēlēs)

100g mellenes

Pagatavošana:

1. Olas, miltus un pienu kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru.  Es vēl mīklai pievienoju smalki sakapātus zaļumus.

2. Uzkarsē pannu un cep pankūku no vienas puses. Pankūku apgriež riņķī, uzliek siera škēli, vairākas ogas un pankūku saloka. Tad turpina cept līdz pankūka ir smuki brūna un siers iekšā pakūst.

3. Pasniedz uzreiz, kamēr siers ir mīksts.

20190305191049-47624.jpg

Biezpiena-banānu plācenīši

Biezpiens ir veselīgs un tas ir jāēd. Taču pievienojot banānus, biezpiena masa kļūst salda un krēmīga. Pārlejot plācenīšus ar kokosa krēmu - tas dod īpašu garšu. Bet ar medu, laikam, veselīgāk...

Sastāvdaļas:

180g biezpiens

2 banāni

1 ola

3 ēd.k. cukurs

1/2 tējk. vaniļas cukurs

3 ēd.k. milti + plācenīšu veidošanai

eļļa

Pagatavošana:

1. Banānus notīra, sagriež mazākos gabalos un ar dakšu saspaida, lai veidojas putriņa. Pievieno olu, biezpienu, visu samaisa. Pievieno 3 ēd.k. miltus (bez kaudzes), vaniļas cukuru, parasto cukuru, vēlreiz kārtīgi samaisa.

2. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem. Ar ēdamkaroti (pa 1 ēd.k.) liek biezpiena masu uz darba virsmas un apviļājot miltos veido bumbu. Tad ar plaukstu pieplacinot veido plācenīšus.

3. Pannā uzkarsē eļļu un cep plācenīšus no abām pusēm. Pasniedz ar banāniem, medu un riekstiem.

20190305191228-43072.jpg

Pankūkas ar karsto šokolādi

Sastāvdaļas:

Pankūkām:

1,5 gl. milti

2gl. piens 3,2%-3,5%

2 olas

1 ēd.k. cukurs

eļļa

sāls

Šokolādei:

100g tumšā šokolāde

50ml saldais krējums

Pagatavošana:

1. Gatavo mīklu. Olas uzputo ar cukuru un šķipsniņu sāls. Pievieno miltus un pienu un uzputo vēlreiz.

2. Pannā uzkarsē eļļu un cep pankūkas.

3. Šokolādi salauž gabaliņos, izkausē ūdens peldē. Pievieno saldo krējumu un kārtīgi samaisa.

4, Pankūkas apsmērē ar karstu šokolādes masu un saloka.

20190305191358-97372.jpg

Krējuma pankūkas

Šīs pankūkas var pasniegt gan ar saldo pildījumu, gan ar sāļo pildījumu.

Sastāvdaļas:

300g kviešu milti

500g skābais krējums 25-30%

200ml verdošs ūdens

3 olas

0,5 tējk. dzeramā soda

sāls, cukurs

Pagatavošana:

1. Olu uzputo ar šķipsniņu sāls un cukura. Pakāpeniski pievieno krējumu. Tad pievieno miltus un dzeramo sodu, vēlreiz uzputo. Pašās beigās mīklai pievieno verdošu ūdeni.

2. Pannā uzkarsē eļļu un cep pankūkas.

3. Es šoreiz pankūkas papsniedzu ar svaigo sieru un garnelēm.

20190305191422-34824.jpg

Krievu pankūkas ar olām

Krieviski šīs pankūkas saucās "блины с припёком". Ir vairāki šo pankūku pagatavošanas veidi. Pirmais - uz pannas, kamēr vēl jēla mīkla, pievieno pildījumu. Tā cep pankūkas ar zivīm, olām, sieru, ogām un āboliem. Otrs - iejauc mīklā pildījumu. Tā cep pankūkas ar zaļumiem, spinātiem, burkānem, ķirbjiem utt. Un trešais - apcep pildījumu un pārlej ar mīklu. Tā gatavo pankūkas ar sēnēm, sīpoliem un bekonu.

Sastāvdaļas:

300g milti

400ml kefīrs

200ml verdošs ūdens

2 olas

3 ēd.k. eļļa

sāls, cukurs

Pildījumam:

4 cieti vārītas olas

20g dilles

Pagatavošana:

1. Gatavo mīklu. Olām pievieno pa šķipsniņai sāls un cukura, uzputo. Pievieno kefīru, miltus, kārtīgi samaisa, lai nav kunkulīši. Iemaisa verdošu ūdeni, eļļu un atstāj uz 10 min

2. Gatavo pildījumu. Olas sagriež mazos kubiņos, pievieno smalki sakapāts dilles, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, samaisa.

3. Cep pankūkas. Uzkarsē pannu, uzlej 1 kausu mīklas, uzber pa virsu 1 ēd.k. olas ar dillēm. Kad pankūka no apakšas ir izcepusies, to apgriež riņķī un cep no otras puses.

4. Pankūkas pasniedz ar krējumu, lasi un ikriem.

20190305191525-30218.jpg

Vieglās pankūkas ar biezpienu

Viss knifs te ir pildījumā - to smērē ļoti plānā slānī, tāpēc vēlams ņemt krēmveida biezpienu, lai būtu vieglāk izsmērēt.

Sastāvdaļas:

Pankūkām:

250ml piens

100g milti

2 olas

Pildījumam:

150g biezpiens

30g cukurs

1 tējk. vanilīna cukurs

1/2 citrona sula un rīvēta miziņa

Pagatavošana:

1. Gatavo mīklu. Visas sastāvdaļas saputo kopā. Pēc garšas pievieno pa šķipsniņai sāls un cukura.

2. Pannā uzkarsē eļļu un cep pankūkas.

3. Gatavo pildījumu. Biezpienam pievieno cukuru, citrona sulu un miziņu. Ar blenderi kārtīgi sasmalcina. Ja biezpiens ir pietiekami gluds, tad blenderi var neizmantot, bet cukura vietā izmantot pūdercukuru.

4. Pankūkas apsmērē ar biezpienu un saloka.

Autors: pipars.lv

Publicitātes foto.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies