Diskusija: Kas ir jūsu ģimenes pavasara ēdiens?

INGA_DZĒRVE
INGA_DZĒRVE

Pavasaris ir īsts zaļumu, zaļo kokteiļu, lociņu un meža loku laiks! Un tieši pavasarī var noķert tik daudz vitamīnu, kas, pavisam noteikti, katram pēc garā "ziemas miega" ir nepieciešami. Kas ir jūsu pavasara ēdieni? Padalīsieties receptēs?

Rabarberu plātsmaize vai kūka

Sastāvdaļas: 5 olas, 1 glāze cukura, 1 glāze miltu, ~100g sviesta, 1 paciņa sasmalcinātu „Selga” cepumu, pāris rabarberi, 2 ēdamkarotes skāba krējuma.

Pagatavošana: Sagriež un nedaudz iecukuro rabarberus. Sasmalcina cepumus. Saputo 4 olas, piekuļ cukuru, miltus un piemaisa cepumu masu. Lej veidnē, kurā ieklāts ietaukots cepampapīrs un pārliek ar sagatavotajiem rabarberiem, tos iepriekš nokāš (sulu saglabā!). Pārber nedaudz cukuru un kanēli un cep apmēram 40 minūtes 185 grādos. Īsi pirms gatavības pārlej ar glazūru – 1 ola sakulta ar skābo krējumu un no rabarberiem atlikušo sulu.

Skābeņu zupa

Sastāvdaļas: kauli vai ribiņas, sīpoli, lauru lapas, grūbas, burkāni, kartupeļi, skābenes, olas.

Pagatavošana: Novāra kaulus vai ribiņas, sīpolu, lauru lapas un vārīšanas laikā piemet klāt kādu sauju ar grūbām. Kad kauli novārīti, tos ņem laukā, buljonā erīvē burkānu, piegriež kartupeļus un pašās beigās piemet skābenes - atkarībā no gadalaika - svaigas vai konservētas - un vārītas olas.

Kas ir jūsu ģimenes pavasarīgie ēdieni?

Vāka foto avots>>

Inga

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
cecii 9. maijs 2015 16:34

Mēs arī zaļo kokteiļu cienītāji, liekam blenderī visu, kas izdīdzis uz palodzes un atrodams laukā. Bērni nav stāvā sajūsmā, bet pa krūzītei ik dienas izdzer. Pie tās zaļās garšas jau pieraduši kopš zīdaiņa vecumiem.
Bet labākais pavasara ēdiens ir tas, kas gatavots laukā uz grila. Ceptas gaļas smarža man saistās ar pavasara un silta laika sākšanos.

māmiņa_Iveta 7. maijs 2015 22:47

Es pavasarī eksperimentēju ar zaļajiem kokteiļiem, kamēr pieneņu un gārsas lapiņas tikko izlīdušas, taisīju zaļo kokteili, kas sastāvēja no spinātu lapām, pieneņu lapām un gārsas + kefīrs, zaļās dillītes + garšvielas pēc savas gaumes, lai nav jāliek sāls klāt. Bet pa vienkāršo ir kefīrs, sāls un spinātlapas. Blenderī iekšā un gatavs vitamīniem pilns dzēriens.

Meitenēm ļoti garšo rabarberu kompotiņš, kur vienkārši mazliet ūdenī pavāru rabarberus, mazliet cukura un bērniem dzeramais gardu gardais. Brīvdienās uztaisu tādu pašu tikai ar mazāk ūdens, vairāk rabarberiem un sataisu klāt bubertu - sanāk tāds labs kontrasts - salds ar skābenu.