Rotaļas virtuvē: augļi peld vai nepeld?

INGA_DZĒRVE
INGA_DZĒRVE

Mēs parasti bērniem mācām, ka rotaļāties ar ēdienu nedrīkst,  - ne pie galda, nekur! Bet zinātnes vārdā - drīkst gan! Ja nu kādās brīvdienās bērniem kļūst garlaicīgi, ārā iziet nav iespējams laikapstākļu dēļ, iesaku izmēģināt šo spēli, gūstot arī zināmu pieredzi virtuvē! Apbruņojieties ar nepieciešamo, un ar pārējo jau bērni tiks galā paši!

Slīkstošie un peldošie augļi

Patiesībā eksperiments ir labs jau ar to vien, ka pēc rotaļām var kopā pagatavot gardu augļu desertu!

Игры на кухне: веселые опыты для детей. Желе, мороженое, овощи и фрукты

Vajadzēs:

  • vairākus dažādus svaigus augļus, piemēram,: vīnogas, ābola gabaliņus - kubiņus, sagrieztu banānu ripiņās, veselas zemenes, aprikozes - kam izņemam kauliņus, ķiršus, un varbūt arī vēl kādu ogu
  • 1 iepakojumu Santa Maria želatīnu
  • apmēram 1 litru ūdeni, kas sajaukts ar kādu mājas sulu (neiesaku izvēlēties aveņu, tā ilgāk sastingst. Bet der pat tas, kas paliek no ķiršu kompota pāri)
  • trauciņu želatīna pagatavošanai
  • trauku, kas lielāks par želatīna trauku, lai var atkausēt ūdens peldē želatīnu
  • trauku, kurā pagatavot kopīgu saldo ēdienu ar iespēju vērot - kas noslīks, un kas nē!
  • karsto ūdeni - želatīna kausēšanai
  • karotīti maisīšanai un arī blenderi vai vismaz kādu priekšmetu sakulšanai (der tas, ar ko kuļ olas)
  1. Pagatavojiet želeju, izmantojot želatīnu: ieberiet paciņas saturu trauciņā, aplejiet to ar aukstu ūdeni, ļaujiet sastingt apmēram pusotru stundu ledusskapī, bet tik ilgi mēs neturējām, pietika pat ar 20 minūtēm. Nākamais precess - atsildām želeju ūdens peldē, piejaucam to klāt kādai mājas augļu sulai, sakuļam ar blenderi.
  2. Saucam bērnus, lai samet izvēlētos augļus, ogas želejā
  3. Liekam trauciņu želejā
  4. Kad zēleja atdzisusi, var apskatīt, kas ar pārtikas produktiem noticis - būs tādi, kas būs noslīkuši, un būs tādi, kas būs želejas virspusē.

Priecīgu izziņas un kopīgās ēdiena gatavošanas procesu!

P.S. Bilde ir no manas receptes, kurā ir zemenes un jogurts, attiecīgi - ja gribat pagatavot vienkārši saldo, bez vērošanas iespējām, ūdeni un sulu var aizstāt ar jogurtu vai krējumu, recepte šeit>>

Inga

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies