3 rudenīgas receptes, ko izmēģināt visiem kopā

Godaģimene.lv Godaģimene.lv

Oktobris ir laiks, kad ne vien rudens lapas iekrāsojas oranžas un varam baudīt oranžu ķirbju ražu, bet pasauli pārņem ķirbīši un spociņi. Arvien vairāk Latvijas ģimeņu oktobra beigas saista ar Helovīniem. Šie svētki ir no Amerikas, bet to popularitāte aug visā pasaulē. Un Latvija nav izņēmums. Bērniem patīk svētki, vēl vairāk, ja to centrā ir spēles un saldumi.  

Saistībā ar šiem svētkiem mums var būt katram sava nostāja, bet svarīgi ir atcerēties, ka nav nozīmes dienai vai specifiskiem svētkiem, lai pavadītu laiku kopā.  

Lielisks veids, lai būtu kopā ir ģimeniska ēst gatavošana. Tāpēc piedāvājam 3 rudenīgas receptes, ko izmēģināt visiem kopā.  

Apelsīnu tēja

Šis ir aizraujošs veids, kā pagatavot Helovīna tējas tasītes, izmantojot apelsīnus kā dabiskus traukus, tie piešķir tējai unikālu garšu un aromātu. 

 Sastāvdaļas: 

  1. Apelsīni 

  1. Tējas maisiņi (vēlams melnā vai zaļā tēja) 

  1. Saldinātājs pēc izvēles (cukurs, medus, vai citas alternatīvas) 

  1. Kanēļa miza 

  1. Krustnagliņas 

  1. Ūdens 

Pagatavošana: 

  1. Nomazgājiet apelsīnus, kad tie ir nosusināti pārgrieziet apelsīnu uz pusēm un izņemtie apelsīna vidu, atstājot tikai mizu. (Izveidotā apelsīna “bļodiņa” būs tējas tasīte).  

  1. Katliņā sildiet ūdeni līdz tas sasilst, bet nevārās, tad ievietojiet apelsīna “tasītes” tajā. Vērojiet, lai apelsīna tasītes nepiepildītos ar ūdeni.  

  1. Iepildiet apelsīna “tasītēs”  tējas maisiņus, pievienojiet kanēļa mizu, un krustnagliņas. 

  1. Ielejiet “tasītēs”  siltu ūdeni. 

  1. Atstājiet tēju uzvārīties un tad ļaujiet tai 5 minūtes ievilkties. 

  1. Pēc tam izvelciet tējas “tasītes” no ūdens un novietojiet tos uz šķīvīša vai bļodiņā. 

  1. Pievienojiet saldinātāju pēc izvēles. 

  1. Tējas apelsīnu “tasītes” dekorē pēc vēlēšanās, piemēram, ar apelsīnu miziņu vai citiem tematiskiem dekoriem.  

  1. Kad tēja ir izdzerta, apelsīna “tasīte” var kalpot kā svečturis tējas svecei.  

Ķirbja siera kūka

Bērni var palīdzēt sagatavot kūkas mīklu un ķirbju pildījumu. Iegūstiet ķirbja siera kūku, kas garšos gan bērniem, gan pieaugušajiem.  

 Sastāvdaļas: 

  1. Selgas klasiskie cepumi ( 1 paciņa) 

  1. 100 g sviests 

  1.  300 g ķirbja biezenis 

  1. 200 g cukurs 

  1. 600 g krēmsiera 

  1. 3 olas 

  1. ~3 ēdamkarotes kartupeļu cietes (vai citu cieti) 

  1.  2 šķipsniņas kanēlis 

  1. šķipsniņa vaniļas cukurs 

  1. mazliet  ingvera 

  1.  nedaudz citrona sulas 

Pagatavošana: 

  1. Bļodiņā sadrupiniet cepumus.  

  1. Kad cepumi sadrupināti, pievienojiet izkausētu sviestu un samaisiet.  

  1. Uzkarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. 

  1. Masu lieciet cepešpannā un lieciet krāsnī uz 5 minūtēm.  

  1. Pēc piecām minūtēm to ņemiet ārā un atdzesējiet. 

  1. Bļodiņā ielieciet krēmsieru, tam pievienojot olas, cukuru, vaniļas cukuru, iespiež citrona sulu, kanēli un pierīvē ingveru, masu maisot, pievienojiet kartupeļu cieti un ķirbja biezeni. Turpiniet maisīt. 

  1. Kad cepumu masa ir atdzisusi, klājiet tajā sagatavoto krēmsiera masu.  

  1. Liek cepties uz 180 grādiem, līdz masa sacietē. 

  1. Dekorējiet ar augļiem, ogām vai tematiskiem dekoriem.  

Spoku pica

Bērni var izgriezt picu formas un uz picas uzlikt desas šķēlītes un pārkaisīt sieru, kā arī to tematiski dekorēt.  

Sastāvdaļas 

  1. Tortilla 

  1. Tomātu mērce 

  1. Paprika 

  1. Tomāts 

  1. Salami desa 

  1. Siers 

  1. Garšvielas pēc izvēles 

  1. Majonēze 

Pagatavošana: 

  1. Izgrieziet spociņa formu no tortillas. 

  1. Uz iegūtās formas uzklāj tomātu mērci. Uzlieciet, tomātu, salami desu un visu pārkaisiet ar sieru.  

  1. No paprikas var izgriezt spociņa acis, muti un degunu.  

  1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem un liek sagatavoto picu cepties apmēram 10 minūtes. 

  1. Kad pica gatava, uzkaisiet izvēlētās garšvielas. 

  1. Lai iezīmētu spociņa kontūru, izmantojiet majonēzi. Ielieciet konditorejas maisiņā nedaudz majonēzes un veidojiet kontūru uz picas.