Ik gadu rudens nāk ar gardām un veselīgām dabas veltēm. Piemājas dārzā vai veikalu plauktos ikviens var atrast vietējo ražotāju labumus – burkānus, ķirbjus, kabačus utt. Starp tiem vitamīnu krātuve ir arī ābols.
Āboli ir ne tikai gardi, bet arī palīdz stiprināt imunitāti. 100 gramos ābolu (viens vidēji liels ābols) ir 5–35 miligrami C vitamīna, tāpat tas satur arī E vitamīnu un nedaudz B grupas vitamīnus. Ābols ir arī vērtīgs minerālvielu avots, turklāt tās saglabājas arī termiski apstrādātos ābolos.
Āboli ir lielisks našķis – gan svaigi, gan dažādi pagatavoti. Piedāvājam viegli pagatavojamu recepti ceptām ābolu rozītēm ar karameli.
ĀBOLU-KARAMEĻU ROZĪTES AR SALDĒJUMU
Sastāvdaļas:
Pagatavošana
Skatiet video recepti šeit: https://www.youtube.com/watch?v=i1Gn8EUIT5c&t=10s
Lai labi garšo!