Diskusija: Kas ir jūsu ģimenes pavasara ēdiens?

INGA_DZĒRVE INGA_DZĒRVE

Pavasaris ir īsts zaļumu, zaļo kokteiļu, lociņu un meža loku laiks! Un tieši pavasarī var noķert tik daudz vitamīnu, kas, pavisam noteikti, katram pēc garā "ziemas miega" ir nepieciešami. Kas ir jūsu pavasara ēdieni? Padalīsieties receptēs?

Rabarberu plātsmaize vai kūka

Sastāvdaļas: 5 olas, 1 glāze cukura, 1 glāze miltu, ~100g sviesta, 1 paciņa sasmalcinātu „Selga” cepumu, pāris rabarberi, 2 ēdamkarotes skāba krējuma.

Pagatavošana: Sagriež un nedaudz iecukuro rabarberus. Sasmalcina cepumus. Saputo 4 olas, piekuļ cukuru, miltus un piemaisa cepumu masu. Lej veidnē, kurā ieklāts ietaukots cepampapīrs un pārliek ar sagatavotajiem rabarberiem, tos iepriekš nokāš (sulu saglabā!). Pārber nedaudz cukuru un kanēli un cep apmēram 40 minūtes 185 grādos. Īsi pirms gatavības pārlej ar glazūru – 1 ola sakulta ar skābo krējumu un no rabarberiem atlikušo sulu.

Skābeņu zupa

Sastāvdaļas: kauli vai ribiņas, sīpoli, lauru lapas, grūbas, burkāni, kartupeļi, skābenes, olas.

Pagatavošana: Novāra kaulus vai ribiņas, sīpolu, lauru lapas un vārīšanas laikā piemet klāt kādu sauju ar grūbām. Kad kauli novārīti, tos ņem laukā, buljonā erīvē burkānu, piegriež kartupeļus un pašās beigās piemet skābenes - atkarībā no gadalaika - svaigas vai konservētas - un vārītas olas.

Kas ir jūsu ģimenes pavasarīgie ēdieni?

Vāka foto avots>>

Inga