Recepte brīvdienām - šokolādes cepumi

ilze.lipska ilze.lipska

Varbūt vajadzētu sākt stāstīt par to, kā mums gāja meklējumos - atrast veikalā garšīgus cepumus. Tādi vispār ir? (ja ir, ieraksti komentāros.) Vīrs te pāris reizes pa saujai kādus paņēmis, tos, kas uz svara, un tā arī stāv uz galda, nevienam pie sirds neiet... Tad mums izslavēja Ekovirtuves cepumus - pēc sastāva super, vieni pat biosertificēti, bet.... bērni nobrāķēja, vīrs arī, tad nu laikam neizbēgt no patiesības - gribi cepumus, uzloki piedurknes, ņem miltu paku, sviestu, olu... un cep! Laikam tas noslēpums slēpjas maģiskajā rituālā "mājās gatavots"... kā savādāk izskaidrot....

Šokolādes cepumi. 
maza porcija, vienai pannai.
40 grami sviests
100 grami šokolāde, melnā
140 grami cukurs, vislabāk brūnais
1 liela ola
šķipsna sāls, daži pilieni vaniļas ekstrakts
100-120 grami milti, pilngraudu kviešu un auzu uz pusēm
šķipsna sodas
sauja sasmalcinātu valriekstu

Sviestu un šokolādi ūdens peldē izkausē, pievieno cukuru, sāli, vaniļu, tad iemaisa olu. Pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un riekstus. Samaisa, ar karoti liek mīklu uz pannas, cep 200 grādos 8-10 minūtes. Pirms noņemšanas no pannas nedaudz atdzesē.