Trīs receptes pāri palikušo Lieldienu olu pievarēšanai

Autors: Godaģimene.lv, 2022. gada 19. aprīlis, 13:05:19
Trīs receptes pāri palikušo Lieldienu olu pievarēšanai

20220419135448-87892.jpg

Lieldienas godam aizvadītas, bet ko iesākt ar pāri palikušajām olām? Šis jautājums noteikti ir aktuāls ne vienā vien ģimenē. Lūk, trīs idejas maltītēm, kur viena no būtiskākajām sastāvdaļām ir vārītas olas:

Zirņi ķēmīgā olu mērcē:

Nepieciešams:

Zirnīšus noblanšē vai novāra. Atsevišķi pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, sāli un piparus, nepārtraukti maisot vāra paris minūtes. Tad pievieno saldo krējumu un maisa līdz masa kļūst viegli krēmīga. Pēcāk iemaisa ļoti smalki sasmalcinātas olas un zaļos zirnīšus.

Var izmantot gan kā smēriņu uz maizes, gan arī kā mērci pie makaroniem.

Lieldienu aukstā zupa

Nepieciešams:

Smalki sagriež olas, gurķus, zaļumus, liek traukā. Pievieno marinētas bietes ar visu sulu un kefīru. Pēcāk iemaisa sinepes, pievieno sāli. Lai garšas savilktos, ieteicams pagatavot pāris stundas pirms ēšanas.

Lai aukstā zupa būtu sātīgāka, to var papildināt gan ar sagrieztu vārīto desu, gan vārītiem kartupeļiem.

Sojas marinādē marinētas Lieldienu olas

Nepieciešams:

Katliņā saliek visas sastāvdaļas, izņemot olas. Kad marināde sāk vārīties, ļauj tai piecas minūtes pavārīties uz nelielas uguns. Pēcāk novārījumu nokāš un liek atdzesēties. Nomizotas olas liek burkā, pārlej ar aukstu marinādi un liek ledusskapī uz vismaz 24 h. Šādi marinētas olas var uzglabāt līdz pat 2 nedēļām.

Šādas olas būs lielisks papildinājums Ramen zupai, vienkārši buljona zupai, bet tās var arī pievienot dažādiem svaigajiem lapu salātiem.

 

Lai labi garšo!