Bērnības klasika – gardās cepumu mājiņas ar biezpiena un marmelādes pildījumu

Godaģimene.lv Godaģimene.lv

20. oktobris jau tradicionāli kļuvis par īpašu dienu visas pasaules šefpavāriem, tajā ik gadu tiek atzīmētā Starptautiskā šefpavāru diena. Cepumu mājiņas ar biezpiena–marmelādes pildījumu un šokolādes jumtiņiem ir īsts bērnības gardums. Aicini uz virtuvi visu ģimeni un gatavojiet kopā!

SASTĀVDAĻAS:

  • 800-900 g biezpiena
  • 500 ml saldā krējuma (35%)
  • 2 paciņas cepumu Selga
  • 300 g krāsainas marmelādes
  • 1 paciņa vanilīncukura
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 80 g sviesta
  • 1 tāfelīte tumšās šokolādes
  • 1 tāfelīte piena šokolādes

PAGATAVOŠANA:

1. Marmelādi sagriež smalkākos gabaliņos.

20201020155609-91958.jpg
Foto: https://www.santa.lv

2. Ja biezpiens ir ļoti lieliem, rupjiem graudiem, to vēlams izberzt caur sietu, samalt gaļas maļamajā mašīnā vai sablendēt.

20201020155718-97749.jpg
Foto: https://www.santa.lv

3. Uzputo saldo krējumu un iemaisa biezpienā. Biezpiena un putukrējuma masai pievieno un iemaisa marmelādi.

20201020155800-84098.jpg
Foto: https://www.santa.lv

4. Divus cepumus saņem plaukstā V burta veidā un, ar karoti iepilda biezpiena masu.

20201020155824-96116.jpg
Foto: https://www.santa.lv

5. Virspusē uzliek trešo cepumu un nogludina sānus ar karoti vai sviesta nazīti.

20201020155841-22168.jpg
Foto: https://www.santa.lv

6. Šokolādi salauž gabaliņos, liek katliņā uz nelielas uguns un kausē. Lai masa kļūtu mīkstāka, pievieno sviestu. Izkusušo šokolādes masu lej uz mājiņu jumtiem. Liek ledusskapī vismaz uz divām stundām, bet vēl labāk – uz visu nakti.

20201020155901-49631.jpg
Foto: https://www.santa.lv

Lai labi garšo!