GARDĀ RUDENS VELTE - ĀBOLS
Ik gadu rudens nāk ar gardām un veselīgām dabas veltēm. Piemājas dārzā vai veikalu plauktos ikviens var atrast vietējo ražotāju labumus – burkānus, ķirbjus, kabačus utt. Starp tiem vitamīnu krātuve ir arī ābols.
Āboli ir ne tikai gardi, bet arī palīdz stiprināt imunitāti. 100 gramos ābolu (viens vidēji liels ābols) ir 5–35 miligrami C vitamīna, tāpat tas satur arī E vitamīnu un nedaudz B grupas vitamīnus. Ābols ir arī vērtīgs minerālvielu avots, turklāt tās saglabājas arī termiski apstrādātos ābolos.
Āboli ir lielisks našķis – gan svaigi, gan dažādi pagatavoti. Piedāvājam viegli pagatavojamu recepti ceptām ābolu rozītēm ar karameli.
ĀBOLU-KARAMEĻU ROZĪTES AR SALDĒJUMU
Sastāvdaļas:
- 1 liels ābols
- 2 ēd.k. sviesta
- 3 ēd.k. brūnā cukura
- 1 ēd.k. milti
- 1 ēd.k. kanēlis
- 2 karameles vai īrisa konfektes
- Saldējums pasniegšanai
Pagatavošana
- Pārgriež ābolu uz pusēm un izņem serdi. Veic ābolā iegriezumus kā parādīts video. Ābolu pusītes ar apaļo pusi uz leju liek cepamtraukā.
- Samaisa sviestu ar brūno cukuru, līdz sviests izkusis. Ērtības labad masu var uz 30 sekundēm ievietot mikroviļņu krāsnī. Šķidrajai masai pievieno miltus un kanēli, kārtīgi samaisa.
- Ar iegūto masu piepilda ābolu pusītes, pārkājot arī virspusi. Pa vidu ievieto karameli vai īrisa konfekti. Liek cepeškrāsnī 190C uz 45 minūtēm.
- Pasniedz ar saldējumu.
Skatiet video recepti šeit: https://www.youtube.com/watch?v=i1Gn8EUIT5c&t=10s
Lai labi garšo!